Ciasto Brambleberry
Brambleberry Pie może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 219 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka najlepszych podstawowych ciasto ciasto crust, mąka, brązowy cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Placek Maślany, Ciasto Wiśniowe, oraz Placek pomidorowy Sandy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika na najniższym poziomie i rozgrzej piekarnik do 37
Lekko odkurz swój licznik i wałek do ciasta mąką, a następnie rozpakuj jeden dysk ciasta. Z krótkimi pociągnięciami od środka na zewnątrz, rozwałkować ciasto do 12-in. koło (ok. grube), obracając 90 po każdym 3 lub 4 przejściu wałka do ciasta, aby nie przyklejał się.
Przenieść ciasto do 9-in. pie pan, pozwalając mu spaść na miejsce (jeśli naciśniesz lub rozciągniesz ciasto, kurczy się z powrotem po upieczeniu). Trim zwis do 1/4 cala. Przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 15 minut i do nocy. W międzyczasie, rolka drugi dysk do 11-in. koło.
Przenieść do blachy do pieczenia, przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 15 minut i do nocy.
Podczas gdy skórki ostygną, włóż jagody do dużej miski.
Posypać mąką, 1/4 szklanki cukru granulowanego, brązowym cukrem, tapioką, sokiem z cytryny i solą. Delikatnie mieszaj, aż jagody będą dobrze pokryte. Smak i dodać więcej cukru granulowanego, jeśli chcesz.
Wlać mieszaninę jagodową do schłodzonej Skórki dolnej i kropki z masłem. Rozwiń wierzchnią skórkę i połóż na cieście. Fold dolnej krawędzi skorupy w górę nad krawędzią górnej skorupy i zacisnąć krawędzie razem.
Wyciąć kilka otworów wentylacyjnych w górnej skorupie i posypać pozostałą 1 łyżeczkę. cukier. Umieść ciasto na obramowanej blachy do pieczenia i piec, aż skorupa jest rumiane i napełnianie jest bulgotanie, 60 do 75 protokół. (Krawędzie przykryć folią, jeśli staną się zbyt ciemne, zanim środek wierzchu będzie ładnie rumiany.)
Niech ciasto ostygnie, aż dno patelni pie osiągnie temperaturę pokojową, co najmniej 3 godziny.
Podawać z bitą śmietaną lub lodami, jeśli chcesz.