Ciasto Bezowe Z Jagodami
Ciasto bezowe z jagodami wymaga ok. 55 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1111 kalorii, 15g białka, oraz 59G tłuszczu każdy. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cukier, sok z cytryny, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Sprawdza się jako dość drogi deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Spróbuj Ciasto Z Kruszonką Jagodową, Ciasto Bezowe Cytrynowo-Jagodowe, oraz Jagodowe Tarty Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W dużej misce wymieszaj cukier, cynamon i skrobię kukurydzianą.
Dodać jagody i sok z cytryny i delikatnie wymieszać, aby pokryć jagody.
Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku. Gdy ciasto jest gotowe, ubij białka w dużej szklanej lub metalowej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo posypać cukrem, nadal ubijając na sztywną bezę.
Rozłóż na gorącym nadzieniu tak, aby beza była uszczelniona do skórki dookoła.
Piec jeszcze przez 10 minut, lub aż beza będzie ładnie rumiana. Schłodzić do temperatury pokojowej przed schłodzeniem lub podaniem.