Ciasto bezowe orzechowo-czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta Bezowego z orzechów laskowych i czekolady. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 701 kalorii, 8G białka, oraz 49g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać sól, cukier granulowany, chipsy czekoladowe, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto czekoladowo-orzechowe bezowe, Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bezowe, oraz Ciasto bezowe orzechowo-czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 i linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem. Narysuj dwie 8-calowe rundy na jednym arkuszu pergaminu i jedną 8-calową rundę na drugiej.
Rozłóż orzechy laskowe na trzeciej blasze do pieczenia i tosty przez 12 do 14 minut, aż rumiane.
Niech ostygnie lekko, a następnie przenieść do ręcznika i pocierać, aby usunąć skórki. Posiekaj orzechy. Obniż temperaturę piekarnika do 22
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę, ubij białka z solą ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj granulowany cukier z dużą prędkością, aż stanie się sztywny. Ubić w ekstraktach z wanilii i migdałów. Wchodzisz na orzechy laskowe i chipsy czekoladowe.
Wlać roztopioną czekoladę po bokach miski i delikatnie złożyć, aż beza będzie lekko marmurkowa.
Rozłóż bezę w narysowanych kręgach i piecz przez 2 godziny i 30 minut, aż będzie chrupiąca; obracaj patelnie w połowie pieczenia. Wyłącz piekarnik, pozostaw uchylone drzwi i pozwól, aby bezy całkowicie ostygły.
W misce stojącego miksera ubij śmietanę z cukrem cukierniczym do uzyskania jędrności.
Rozłóż bitą śmietanę na warstwach i ułóż je. Ciasto przechowywać w lodówce lub zamrozić na noc.
Pokroić w kliny i podawać w temperaturze pokojowej.
Przed podaniem udekorować wiórkami czekoladowymi.