Ciasto bezowe, czekoladowe i krem Kirsch
Need a deser bezglutenowy? Beza, czekolada, i Kirsch krem warstwa ciasto może być niesamowite przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 538 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka cukru granulowanego, śmietany, orzechów laskowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ciastka wiśniowo-czekoladowe z bitą śmietaną Kirsch, Meksykańskie ciasto czekoladowe z pomarańczową bezą, oraz Meksykańskie Ciasto Czekoladowe Z Pomarańczową Bezą.
Instrukcje
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Olej 2 duże blachy do pieczenia i kurz z mąką, strącając nadmiar. Trace 2 (8-calowe) rundy na każdej blasze z palcem, za pomocą odwróconej płyty lub pokrywy rondla jako przewodnik.
W małej misce wymieszać mąkę i cukier granulowany. Ubij białka ze szczyptą soli w misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż po prostu trzymać sztywne szczyty. Delikatnie, ale dokładnie złożyć mieszankę cukru, a następnie złożyć orzechy. Podziel bezę na okręgi, rozlewając się, aby wypełnić okręgi cienko i równomiernie.
Piec bezy w górnej i dolnej części piekarnika, przełączanie pozycji arkuszy w połowie pieczenia, aż złoty kolor brązowy, 8 do 10 minut całkowitej (beza będzie miękka). Rozluźnij okrągłe bezy dużą metalową szpatułką i przenieś do stojaków w celu ostygnięcia.
Podczas gdy bezy ostygną, czekoladę, wodę i kawę rozgrzać w małym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż będzie gładka. Ostudzić do letniej, następnie rozprowadzić czekoladę równomiernie na wierzchu rund bezowych. Schłodzić w temperaturze pokojowej, aż czekolada zostanie ustawiona, około 3 godzin.
Śmietanę ubić z cukrem cukierniczym i kirschem w misce z oczyszczonymi ubijakami, aż utrzyma sztywne szczyty. Ułóż 1 okrągłą bezę, czekoladę do góry, na stojaku na ciasto lub talerzu, a następnie rozłóż 1/3 szklanki bitej śmietany. Na wierzch drugą rundę i rozprowadzić z 1/3 szklanki bitej śmietany. Powt., następnie wierzch okr.pozostałą bezą. Wierzch i bok torte z pozostałą bitą śmietaną.
Toast orzechy w płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku 177°, aż złoty, 5 do 10 protokół. Jeśli używasz orzechów laskowych, zetrzyj luźne skórki w ręczniku kuchennym (nie martw się skórkami, które nie odpadają). Fajne orzeszki. Bezy pokryte czekoladą można wytwarzać 1 dzień wcześniej i przechowywać (Po ustawieniu czekolady), warstwowo między arkuszami papieru woskowego, w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.