Ciasto Bezowe Cytrynowe
Ciasto Cytrynowe Bezowe może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 215 kalorii , 6 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 56 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 9 fanów. Jeśli masz pod ręką kruszonkę, sok z cytryny, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 22% . Podobne przepisy obejmują ciasto cytrynowe bezowe, historie rodzinne i samouczek bezowy , ciasto cytrynowe bezowe, historie rodzinne i samouczek bezowy oraz ciasto cytrynowe Meyer beza z imbirowo-cytrynowym ciastem .
Instrukcje
W średniej misce połącz mleko, sok z cytryny i skórkę; zmiksować z żółtkami.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Białka ubić z kremem kamienia nazębnego, aż piana będzie miękka. Stopniowo ubijaj cukier, aż masa będzie sztywna.
Rozsmarować na nadzieniu; uszczelnić do krawędzi skorupy.
Piec przez 12 do 15 minut lub do momentu, aż beza będzie złotobrązowa.
Polecane wino: Późne Zbiory Sauvignon Blanc, Wino Lodowe, Biały Port
Ciasto Lemon Meringue bardzo dobrze komponuje się z późnym zbiorem Sauvignon Blanc, winem lodowym i białym portem. Ponieważ ciasto cytrynowe bezowe jest dość kwaśne, możesz połączyć je z dowolnym z tych słodkich win. Saddleback Cellars Nils Late Harvest Sauvignon Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Saddleback Piwnice Nils Późne zbiory Sauvignon Blanc]()
Saddleback Piwnice Nils Późne zbiory Sauvignon Blanc
Deser w butelce o aromatach suszonej gruszki, pieczonego jabłka, fig, doprawiony gałką muszkatołową, goździkami, ziele angielskim i wanilią. Średnio ciężkie, jasne i doskonale zrównoważone - z odpowiednią słodyczą i żywą kwasowością.