Ciasto bananowe z kremem karmelowym i orzechami pekan

Ciasto bananowe z kremem karmelowym i orzechami pekan
Ciasto bananowe z kremem karmelowym i orzechami pekan może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 718 kalorii, 8G białka, oraz 33g tłuszczu. Jeśli masz masło, sól morska pieczone pekan, banan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowo-bananowe z solonym lukrem karmelowym, Ciasto Warstwowe Z Kremem Karmelowym, oraz Ciasto Warstwowe Z Kremem Bananowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Mąkę, proszek do pieczenia i sól morską przesiać do średniej miski. Beat masło i 1 szklanka cukru w dużej misce, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Sól MorskaSól Morska
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać 2 jajka; ubić do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
3
Dodać suche składniki do mieszanki masła w 4 dodatkach na przemian z maślanką w 3 dodatkach. Beat pozostałe 4 jajka i pozostałe 1 1/2 szklanki cukru w średniej misce, aż mieszanina jest gęsta i blada w Kolorze, o 4 protokół. Złożyć mieszaninę jaj na ciasto. Złóż banany. Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami (około 3 1/2 szklanek na każdą).
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
BananBanan
MasłoMasło
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieś do szafy; schłodzić 15 minut. Odwróć ciasta na stojaki; całkowicie ostudzić. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Połącz brązowy cukier, banan i 3 łyżki masła w procesorze; zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
BananBanan
MasłoMasło
2
Dodać 1 1/2 szklanki śmietany ubijającej; zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
3
Przenieść do ciężkiego średniego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Ubić na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i zagotuje. Podłącz termometr candy do wnętrza patelni; gotuj bez mieszania lub wirowania patelni, aż temperatura zarejestruje się 103°, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
5
Do miski wlać karmel. Schłodzić do temperatury pokojowej, ubijając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Ubijać pozostałe 2 1/4 szklanki ubijania śmietany w dużej misce, aż śmietana kopce miękko. Stopniowo składaj w chłodnej mieszaninie karmelowej. Schłodzić, aż krem będzie wystarczająco jędrny, aby rozprowadzić, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
KarmelKarmel
Kopce BarKopce Bar
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Pokrój każde ciasto poziomo na 2 warstwy.
8
Umieść 1 warstwę, pokrój bok do góry, na talerzu.
9
Skropić 1 1/2 łyżeczki soku z limonki i 1 1/2 łyżeczki rumu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
10
Rozprowadzić 1 1/4 szklanki śmietany bananowej. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
BananBanan
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KremKrem
11
Skropić 1 1/2 łyżeczki soku z limonki i 1 1/2 łyżeczki rumu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
12
Rozprowadzić 1 1/2 szklanki śmietany. Powtórz z trzecią warstwą ciasta, sokiem z limonki, rumem i śmietaną. Wierzchu z czwartą warstwą ciasta, odciąć bok w dół; pozostałą śmietanę rozprowadzić na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KremKrem
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
13
Prażone orzechy pekan rozsypać na wierzchu ciasta. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn