Ciasto bananowe-Dulce de Leche (ciasto bananowo-karmelowe)
Banano-Dulce de Leche Pie (Ciasto bananowo-karmelowe) jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 521 kalorii, 6G białka, oraz 34g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bananów, śmietany do bicia, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Dulce De Leche bananowy placek rumowy, Dulce de Leche-placek bananowy, oraz Ciasto z kremem bananowym Dulce de Leche.
Instrukcje
Aby zrobić dulce de leche, umieść nieotwartą puszkę słodzonego mleka skondensowanego w rondlu i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć połowę puszki.
Rondel umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 3 godziny, dodając więcej wody w razie potrzeby.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Połączyć okruchy krakersów graham z masłem w misce do mieszania, aż równomiernie wymieszane. Naciśnij mieszaninę okruchów równomiernie na 9-calowy talerz ciasta.
Piec ciasto skorupa w nagrzanym piekarniku, aż lekko rumiane, 10-15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku z drutu.
Otworzyć puszkę dulce de leche, i wlać połowę, lub około 3/4 szklanki, na ciasto crust. Banany pokroić w plasterki i ułożyć na pół warstwę nadzienia dulce de leche.
Pozostałe dulce de leche polać bananami. Na wierzchu pozostałe plastry banana.
Wlać śmietanę do miski do miksowania i ubijać, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać cukier i ekstrakt z wanilii; kontynuować bicie aż do uzyskania sztywnych szczytów. Łyżka bitą śmietaną na banany. Schłodzić co najmniej 1 godzinę przed podaniem.