Ciastka czekoladowe z jagodami i sosem z ciemnej czekolady
Ciastka czekoladowe z jagodami i sosem z ciemnej czekolady wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz proszek do pieczenia, masło, jeżyny i/lub maliny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciastka czekoladowe z jagodami i sosem z ciemnej czekolady, Ciasteczka Czarno-Białe: Serek Kremowy Czekolada Chip & Ciemna Czekolada Ciemnobrązowy Cukier, oraz Czekoladowy makaron z sosem czekoladowo-orzechowym, wiórkami z białej czekolady i świeżymi jagodami.
Instrukcje
W misce robota kuchennego, połączyć 3 szklanki mąki, 3 łyżki. cukier, proszek do pieczenia i sól; wirować do wymieszania.
Dodaj 1/2 szklanki masła i pulsować, aż tworzą się drobne okruchy.
Dodaj śmietanę i pulsuj, aż ciasto się połączy, gdy wyciśniesz grudkę.
Obróć ciasto na mąkę i naciśnij, aby lekko spłaszczyć.
Posypać chipsy czekoladowe na górze, a następnie ugniatać aż włączone, 6 do 8 obrotów. Pat ciasto się do 1 1/4 W. grubość. Z 2 3/4-calowym. okrągły nóż, wyciąć ciastka; zebrać ciasto i poklepać ponownie w razie potrzeby, aby wyciąć wszystkie 6 ciastek, odkurzając powierzchnię większą ilością mąki, aby zapobiec przyklejaniu. Ciastka lekko rozłożyć na blasze do pieczenia, posmarować roztopionym masłem i obficie posypać cukrem.
Piec ciastka na złoty kolor, 22 do 25 protokół.
Ostudzić na blasze do pieczenia co najmniej 15 protokół.
Tymczasem w misce delikatnie wymieszaj 3 łyżki. cukier, jagody i mięta.
Ząbkowanym nożem ostrożnie pokroić ciastka na pół poziomo. Dno na talerzach ułożyć mieszanką jagodową, sosem z ciemnej czekolady i bitą śmietaną. Ustaw topy na miejscu.