Ciasteczka śniadaniowe z pełnego ziarna
Ciasteczka śniadaniowe z pełnego ziarna mogą być właśnie tym przepisem bez nabiału , którego szukałeś. Za 80 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 18 porcji, każda zawiera 324 kalorie , 7 g białka i 21 g tłuszczu . 457 osób uznało ten przepis za smaczny i sycący. Od przygotowania do podania na talerzu przepis zajmuje około 50 minut . Wielu osobom bardzo spodobało się to śniadanie. Mieszanka oleju canolan, mielonego cynamonu, półsłodkich kawałków czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 58% . Ta ocena jest dobra. Wypróbuj Heart Healthy, Whole-Grain Brownies , Whole Grain Pumpkin Bread i Stuffed Buttercup Squash- Whole Grain Rice & Chicken, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłóż blachy papierem pergaminowym.
Zmiksuj orzechy włoskie w malakserze kilka razy, aż zostaną posiekane; kontynuuj miksowanie, aż orzechy zostaną zmielone na mąkę; przełóż je do miski.
Dodaj płatki owsiane, mąkę pełnoziarnistą, siemię lniane, sodę oczyszczoną, sól i cynamon i wymieszaj, aż do dokładnego połączenia się składników.
Wymieszaj w malakserze masło migdałowe, olej rzepakowy, nektar z agawy, brązowy cukier, jajko i ekstrakt waniliowy. Miksuj przez kilka sekund, aż składniki dobrze się połączą. Przełóż mieszankę masła migdałowego do dużej miski i dodaj suszone wiśnie oraz kawałki czekolady.
Wymieszaj mieszankę orzechów włoskich i płatków owsianych z mieszanką masła migdałowego (ciasto będzie bardzo gęste).
Nabieraj łyżeczką porcje ciasta i formuj z nich kulki. Ułóż je na przygotowanych blachach do pieczenia w odstępach około 5 cm.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 8–10 minut, aż do lekkiego zrumienienia.
Wyjmij z piekarnika i spłaszcz ciasteczka szpatułką. Pozostaw do ostygnięcia na blachach przez około 5 minut, a następnie wyjmij i odstaw na kratkę, aby dokończyć studzenie.