Ciasteczka z kawałkami czekolady

Ciasteczka z kawałkami czekolady
Ciasteczka z kawałkami czekolady wymagają około 26 minut od początku do końca. Ten deser ma 190 kalorii, 2 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24 osobom. Za 29 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ekstraktu waniliowego, brązowego cukru muscavado, jajek i mąki. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 14%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak pełnoziarniste ciasteczka z kawałkami czekolady i orzechami włoskimi {Moje ulubione ciasteczka z kawałkami czekolady}, potrójnie nadziewane ciasteczka M&M z kawałkami czekolady, ciasteczka toffi i ciasteczka z masłem orzechowym oraz potrójnie nadziewane ciasteczka M&M z kawałkami czekolady, Ciasteczka toffi i ciasteczka z masłem orzechowym.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym lub podkładkami silikonowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blok Półsłodkiej CzekoladyBlok Półsłodkiej Czekolady
1 (5 Uncji) Blok Półsłodkiej Czekolady, Pokrojony Na Kawałki (zalecane: Callebaut)1 (5 Uncji) Blok Półsłodkiej Czekolady, Pokrojony Na Kawałki (zalecane: Callebaut)
Blok Półsłodkiej Czekolady, Pokrojony W Kawałki (polecane: Callebaut)Blok Półsłodkiej Czekolady, Pokrojony W Kawałki (polecane: Callebaut)
3
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól i sodę oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Umieść masło w misce na elektrycznym mikserze stojącym wyposażonym w łopatkę i ubijaj, aż będzie gładkie, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj cukry i kontynuuj mieszanie, zdrapując boki i dno miski, aż masa będzie jasna i puszysta, przez około 2 minuty dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj jajka, po 1 na raz, i ekstrakt waniliowy, ubijaj, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
(Keebler)(Keebler)
7
Dodaj połowę mąki i mieszaj, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
8
Dodać pozostałą mąkę, ponownie miksować, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
9
Zdejmij miskę ze stojaka i włóż do niej kawałki czekolady. Za pomocą małej gałki do lodów nałóż ciasto na blachę do pieczenia, pozostawiając co najmniej 2 cale między każdym ciasteczkiem i piecz na środkowej półce, aż ciasteczka będą lekko złocistobrązowe i nadal miękkie w środku, około 11 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki CzekoladyKawałki Czekolady
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Pozostaw ciasteczka na 2 minuty na blasze do pieczenia, a następnie wyjmij je na ruszt za pomocą szerokiej metalowej szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
11
Przed jedzeniem pozwól ciasteczkom ostygnąć na kratce do pieczenia na kilka minut. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)

Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, madera i prosecco to świetny wybór na ciasteczka z kawałkami czekolady. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Bodegas Naveran Brut Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Bodegas Naveran Brut Cava
Bodegas Naveran Brut Cava
Naveran Brut Vintage ma wyrazisty i pikantny kwiatowy aromat tostowego chleba i cytrusów. Pikantne, łagodne, lekkie i czyste aromaty cytrusów i owoców pestkowych na podniebieniu mają świeży i rześki charakter. Smakowane w ciemno, łatwo pomylić to z doskonałym szampanem. Cavas są bardzo wszechstronne jako aperitif przed posiłkiem, jako dodatek do deseru po posiłku i (niespodzianka!) do delektowania się nim podczas posiłku. Ten Naveran Brut Vintage będzie komponował się z miękkimi serami, świeżymi owocami, białymi mięsami (wieprzowiną i kurczakiem), a nawet bogato aromatyzowanymi czerwonymi mięsami. Ta Cava świetnie nadaje się do samodzielnego popijania, zwłaszcza na przyjęciach i innych imprezach na stojąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W26 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn