Ciasteczka orzechowo-klonowe
Ciasteczka orzechowo-klonowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na desery. Za 84 centy za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie danie laktoowowegetariańskie ma 273 kalorie , 6 g białka i 23 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 36 osób. Jeśli masz pod ręką wodę, orzechy włoskie, mąkę i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 39% , co nie jest tak wybitne. Podobne przepisy to: Sernik czekoladowo-orzechowy , Ryż orzechowy i Jabłkowe ciasteczka w lukrze klonowym .
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i cukier puder, aż masa będzie lekka i puszysta. Ubij z wodą i aromatem.
Wymieszaj mąkę i sól; stopniowo dodawaj do ubitej masy i dobrze wymieszaj. Dodaj orzechy włoskie.
Uformuj kulki o średnicy 2,5 cm, spłaszcz je widelcem do grubości 3 cm.
Układać w odstępach 2 cali na nieposmarowanych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 10-12 minut lub do lekkiego zrumienienia. Ostudzić na kratce.
Do lukrowania w małej misce ubij masło, cukier puder, śmietanę i aromat, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Posmaruj ciasteczka lukrem.
Jeśli chcesz, posyp dodatkowymi orzechami.