Ciasteczka maślankowe
Przepis na Buttermilk Biscuits może zaspokoić Twoją zachciankę na dania kuchni południowej w około 35 minut . Ta przystawka ma 282 kalorie , 3 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 10 osób. Za 28 centów za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, mielony cynamon, masło i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Gluten Free Dairy Free Buttermilk Biscuits , Crispy Buttermilk-herb fried Chicken i Buttermilk Buckle + Grape + Blueberry + Streusel są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 255 stopni Celsjusza.
Pokrój masło w plasterki i połóż na talerzu w zamrażarce.
Przesiej suche składniki do miski.
Pokrój masło nożem do ciasta lub widelcem, aż będzie miało konsystencję grubego piasku.
Dodaj maślankę i kontynuuj krojenie ciasta. Wyłóż na posypaną mąką powierzchnię i delikatnie połącz. Delikatnie ugnieć ciasto w prostokąt, aż będzie miało grubość od 1/2 do 3/4 cala.
Do wycinania ciasteczek używaj posypanej mąką okrągłej foremki.
Umieścić w zamrażarce na co najmniej 20 minut.
Wyjmij ciasteczka z zamrażarki i połóż je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia tak, aby się stykały.
Wyjmij z piekarnika i podawaj z masłem korzennym.
Wymieszaj suche składniki razem. Wymieszaj z masłem za pomocą tylnej części łyżki. Zawiń szczelnie i wstaw do lodówki na noc lub kilka godzin.