Ciasteczka i lody śmietankowe
Przepis ciasteczka i lody śmietankowe mogą być wykonane w około 35 minut. Na 2,11 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 6. Jedna porcja zawiera 700 kalorii, 6G białka, oraz 52g tłuszczu. 117 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis z BBC Good Food wymaga podwójnej śmietany, pulchnej wanilii, złotego cukru i żółtek jaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowe ciasteczka i śmietana dyniowe lody Marshmallow, Ciastka z masłem orzechowym i lody śmietankowe, oraz Bez ubijanych miętowych Ciasteczek i lodów śmietankowych.
Instrukcje
Umieść pojemnik w zamrażarce. Podziel waniliową strączkę wzdłuż, zeskrobaj nasiona ostrzem noża i przełóż na patelnię ze śmietaną i strączką. Doprowadzić do wrzenia, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do zaparzenia na co najmniej 20 minut. Aby uzyskać najlepszy smak, można to zrobić kilka godzin wcześniej i pozostawić do wystygnięcia (patrz wskazówki poniżej).
W dużej misce ubij cukier i żółtka razem przez kilka minut, aż staną się blade i puszyste.
Następnie delikatnie przesiać płyn na żółtka, ubijając trzepaczką aż do całkowitego wymieszania.
W tym momencie weź dużą miskę mrożonej wody i usiądź w niej mniejszą miskę.
Wlać krem z powrotem do patelni i gotować na najniższym ogniu, mieszając powoli i nieprzerwanie, upewniając się, że łyżka dotyka dna patelni, przez około 10 minut, aż zgęstnieje (patrz zasady, poniżej). Odcedzić krem do miski w lodowatej wodzie i pozostawić do ostygnięcia, a następnie ubijać aż do miarki (patrz metody, poniżej).
Rozwałkuj kawałki ciasta na kulki lub cienkie węże, spłaszcz je dłońmi i warstwuj przez lody. Zamrozić, aż stanie się stałe.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.