Ciasteczka cynamonowo-cukrowe
Potrzebujesz deseru bezmlecznego? Ciasteczka cynamonowo-cukrowe mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 48 porcji zawierających 95 kalorii, 1 g białka i 5 g tłuszczu każda. Za 8 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i kup cukier, mielony cynamon, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 8%. Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Podobne przepisy obejmują ciasteczka cynamonowe, ciasteczka cynamonowe i ciasteczka z brązowym cukrem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400°. W dużej misce rozprowadź śmietanę i 1-1/2 szklanki cukru, aż masa będzie jasna i puszysta. Wbij jajka. W drugiej misce wymieszaj mąkę, krem z kamienia nazębnego, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo ubijać na kremową masę.
W małej misce wymieszaj cynamon i pozostały cukier. Uformuj ciasto w 1-calowe. kulki; obtoczyć w cukrze cynamonowym.
Umieścić w odległości 2 cali od siebie na nienatłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec 8-10 minut lub do złotego koloru. Ostudzić 2 minuty przed wyjęciem na kratkę do ostygnięcia.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, maderą i prosecco. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.