Ciasta Z Dorsza
Ciasta z dorsza mogą być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. Na 2,38 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. Jeśli masz pieprz, olej canolan, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 982 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ciasta Z Dorsza, Ciasta Z Dorsza, oraz Ciasta Z Dorsza.
Instrukcje
Ziemniaki zagotować i rozgnieść, odstawić na bok.
Dorsza dusić na wolnym ogniu, aż łatwo się łuszczy.
Rybę odcedzić i płatkować widelcem. Pamiętaj, aby usunąć wszystkie kości.
Płatkowane ryby, ziemniaki i resztę składników wymieszać dobrze ręcznie. Jeśli mieszanina jest zbyt krucha, dodaj kolejne jajko. Jeśli jest zbyt lepki, dodaj więcej bułki tartej.
Tworzą mieszaninę do ciast i smażyć je na średnim ogniu na patelni pokrytej olejem, aż ładnie rumiane z jednej strony, następnie odwrócić je i nadal gotować, aż dobrze rumiane z drugiej strony.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris