Ciasta w słoiku

Ciasta w słoiku
Ciasta w słoiku to Wegetariańskie deser. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka masła, soli, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka Z Ciecierzycy I Quinoa Mason Jar, Ciasto ziemniaczano-Rutabaga z cebulą (Neeps and Tattie Cakes), oraz Ciasta z kremem waniliowym, łatwe i puszyste ciasta świąteczne.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.In w małej miseczce połącz wiśnie i truskawki, a owoce podziel równomiernie między 4 pół litrowe słoiki do konserw. W innej misce wymieszać mąkę, cukier i sól i podzielić mieszaninę między słoiki (1/4 szklanki na słoik), stukając i dobrze wstrząsając, aby rozprowadzić suche składniki wokół owoców. Do każdego słoika doprawić 1 łyżką masła. Zauważ, że słoiki nie zostaną wypełnione do końca.Wypełnij dno 8-calowego kwadratowego lub okrągłego naczynia do pieczenia suszoną fasolą w co najmniej podwójnej warstwie. Nestle każdy słoik płasko na jego dnie na patelni; słoiki nie powinny się dotykać. (Fasola pomoże utrzymać stabilne słoiki podczas przenoszenia ich do i z piekarnika.)
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
FasolaFasola
CzereśnieCzereśnie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OwoceOwoce
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
2
Piec przez 1 godzinę, aż blaty będą brązowe i bąbelkowe, a ciasta ustawione. Pozostaw ciasta do ostygnięcia na stojaku przez 20 minut.Ubij śmietanę w mikserze stojącym lub mikserze ręcznym, aż uformują się miękkie szczyty. Na każdym z ciast polać bitą śmietaną i podawać. Jedz prosto ze słoików.Przedruk za zgodą Can it, Bottle It, Smoke It i innych projektów kuchennych Karen Solomon. Copyright 201
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Mikser RęcznyMikser Ręczny
PiekarnikPiekarnik
3
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Zdjęcia do okładki książki: Angie Cao © 2011
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn