Ciasta na ciasta i tarty
Ciasto na ciasta i tarty może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 9 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz złotą mąkę, sól, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Francuskie Śniadanie Tarty Jajeczne, Ciasto Francuskie Tarty Pomidorowe, oraz Ciasto Francuskie Tarty Pomidorowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól wymieszać w średniej misce.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, rzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie opuszcza stronę miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody). Zbierz ciasto do kuli. Kształt w spłaszczony Okrągły na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć spłaszczone okrągłe ciasto w folię i przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto będzie twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Roll ciasto, za pomocą mąki wałek do ciasta, w okręgu 2 cale większe niż odwrócony 9-calowy szklany talerz ciasto, lub 3 cale większe niż 10-lub 11-calowy tart pan. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na talerzu, mocno naciskając na dno i bok i uważając, aby nie rozciągnąć ciasta, co spowoduje, że kurczy się po upieczeniu. Trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty pie. Złożyć i rozwałkować ciasto pod, nawet z talerzem; flet według uznania. Kontynuuj zgodnie ze wskazówkami w przepisie na ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 246°.
Mąkę i sól wymieszać w średniej misce.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, rzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie opuszcza stronę miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody). Zbierz ciasto do kuli. Kształt w spłaszczony Okrągły na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć spłaszczone okrągłe ciasto w folię i przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto będzie twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Rozwałkuj ciasto, używając mąki do ciasta, na okrąg o 2 cale większy niż odwrócony 9-calowy szklany talerz do ciasta. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok. Na ciasto, trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty pie. Złożyć i rozwałkować ciasto pod, nawet z talerzem; flet według uznania. W przypadku tarty, przyciąć zwisającą krawędź ciasta, nawet z wierzchem patelni. Dno i bok ciasta dokładnie nakłuć widelcem.
Piec 8 do 10 minut lub do jasnobrązowego; ostudzić na stojaku z drutu.
Wymieszać 2 szklanki mąki i 1 łyżeczkę soli w średniej misce.
Pokroić w 2/3 szklanki plus 2 łyżki skracania, za pomocą blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać 4 do 6 łyżek zimnej wody, 1 łyżka na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka jest zwilżona i ciasto prawie opuszcza stronę miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody). Zbierz ciasto do kuli. Podzielić na pół i uformować na 2 spłaszczone okrągłe na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć spłaszczone rund ciasta w folię i przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Zwiń jedną rundę na lekko posypanej mąką powierzchni, za pomocą mąki wałka do ciasta, w koło 2 cale większe niż odwrócona 9-calowa szklana płyta pie. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok. Łyżka pożądanego nadzienia do wyłożonego ciastem talerza ciasta.
Drugą rundę ciasta rozwałkować. Złóż na cztery części i wytnij szczeliny, aby para mogła uciec. Rozłóż górne ciasto nad nadzieniem; trim zwisająca krawędź 1 cal od krawędzi płyty. Złóż i zwiń górną krawędź pod dolną krawędzią, naciskając na obręcz, aby uszczelnić; flet w razie potrzeby. Kontynuuj zgodnie z zaleceniami w przepisie na ciasto lub tartę.