Ciasta Kukurydziane Polenta

Ciasta Kukurydziane Polenta
Need a wegetariańska przystawka? Ciasto kukurydziane polenta może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 71 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, polentę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Jalapeno-Jack Polenta Cakes With Cilantro Corn Salsa, Ciasta z szynką, groszkiem i polentą, oraz Ciasta Polenta Z Zielenią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj polentę, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać jajko i maślankę. Ubić trzepaczką, aż ciasto będzie gładkie. Wymieszać z cebulą, kukurydzą i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
CebulaCebula
KukurydzaKukurydza
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Umieść patelnię lub 10-do 12-calową patelnię (nonstick, w razie potrzeby) na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, łyżka ciasto w 1/4 porcji filiżanki na patelni, odstępy nieco od siebie. Gotuj, aż krawędzie będą wyglądały na suche, obróć szeroką łopatką i brązowymi spodami, łącznie 2 do 3 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
4
Podawać naleśniki jako gotowane, lub układać w jednej warstwie na stojakach na blachach do pieczenia i ogrzać w piekarniku 150 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Naleśniki układamy na talerzach i podajemy z dodanym do smaku sosem chipotle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia0
Magazyn