Chutney żurawinowo-gruszkowy
Chutney żurawinowo-gruszkowy to przepis na 8 porcji bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i laktoowowegetariański . Jedna porcja zawiera 62 kalorie , 0 g białka i 0 g tłuszczu . Za 33 centy za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. Ten przepis z Taste of Home wymaga koncentratu soku jabłkowego, żurawiny, gruszki i rodzynek. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 35% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Muffinki z żurawiną i gruszką z mąki pełnoziarnistej , Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen i przepis na chutney pomidorowy .
Instrukcje
W rondlu zagotuj żurawinę i koncentrat. Gotuj i mieszaj przez 5 minut.
Dodaj gruszkę i rodzynki; gotuj i mieszaj, aż jagody zaczną pękać, a gruszka będzie miękka, około 5–7 minut.
Przelać do miski i schłodzić przez noc.