Chutney z ananasem, figą i imbirem

Ananas, figa i imbir chutney to przyprawa, która służy 1. Na 11,18 zł / porcja, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 2517 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 109 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier muscovado, gałka muszkatołowa, cm kawałek korzenia imbiru, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Świeże figi i imbir Chutney z Auberge, Wieprzowina Tamaryndowa z chutneyem ananasowo-imbirowym, oraz Imbir Chutney lub Inji Chutney / Przystawka do Idli Dosa.
Instrukcje
Przełóż ananasa do robota kuchennego, a następnie pulsuj, aż drobno posiekasz. Wrzucić do dużej, szerokiej patelni z jabłkami, imbirem, cebulą, figami, przyprawami, octem i 2 łyżeczkami soli. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, a następnie gotować przez 10 minut, aż jabłka zmiękną.
Dodać cukier, następnie wymieszać do rozpuszczenia. Dusić przez 20-30 minut, mieszając od czasu do czasu, aż chutney zgęstnieje. Garnek do ciepłych sterylizowanych słoików, pieczęć i etykietę. Będzie przechowywać przez 6 miesięcy.