Chutney Kokosowy (Thénga Chutney)
Chutney kokosowy (Thénga Chutney) jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 15 kalorii. Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Udaj się do sklepu i odebrać groszek, kokos, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj czerwony Chutney kokosowy, Chutney kokosowy w stylu Kerala dla idli, dosa, Jak zrobić Chutney kokosowy / Thengai chutney z pottukadalai, oraz hotel style coconut chutney – szybki coconut chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby rozdrobniony świeży kokosowy, dokładnie spłukać kokosa, aby usunąć kurz lub brud z powłoki; pat suche. Przebij Oczy szpikulcem do lodu lub solidnym szpikulcem.
Spuścić płyn do pojemnika. (Płyn jest pyszny do picia i może być przechowywany w lodówce w zakrytym pojemniku do 24 godzin.)
Stuknij mocno kokosa młotkiem lub ciężkim młotkiem do mięsa. Zwykle rozdziela się wzdłuż. Ostrze tępego lub okrągłego noża między białym mięsem a twardą skorupą. Wepchnij nóż w skorupę z dala od siebie, a po skręceniu nadgarstka mięso powinno wyskoczyć. Obierz cienką, ciemnobrązową skórę z białego mięsa kokosowego, używając noża do parowania lub obieraczki do warzyw. Mięso kokosowe rozdrobnić w robocie kuchennym lub na dużych otworach czterostronnej tarki. Jeden średni kokos daje 2 do 3 filiżanki rozdrobnione kokos; użyj 1 filiżanka do tego przepisu.
Aby chutney, w blenderze, miejsce 1 szklanka kokosa, woda, kolendra, miąższ tamaryndowca, sól i chiles. Przykryć i zmiksować na średniej prędkości, aż będzie gładka.
Przenieść do małej miski; odstawić. (Chutney zgęstnieje na stojąco; jeśli staje się zbyt gęsty, mieszaj z dodatkową wodą, aż osiągnie pożądaną konsystencję.)
W 6-calowej patelni, olej ciepła i nasion gorczycy na średnim ogniu. Gdy nasiona zaczyna pop, patelnia przykryć i czekać, aż popping zatrzymuje.
Dodaj soczewicę; smażyć około 30 sekund lub aż soczewica będzie złotobrązowa.
Wlać gorącą mieszaninę oleju na chutney; dobrze wymieszać. Przykryć szczelnie; przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.