Chunky Apple Dyniowy Chleb
Chunky Apple Pumpkin Bread to bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie śniadanie. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 12g tłuszczu i w sumie 286 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1062 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 45 minut. Mieszanka mielonych goździków, soli, mielonego cynamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 42%. Naleśniki dyniowo-Ricotta z grubym sosem jabłkowo-Rodzynkowym, Dyniowy Chleb Jabłkowy, oraz Chleb Z Dyni Jabłkowej są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia i goździki. W innej dużej misce ubij dynię, wodę, jajka i olej. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone. Złożyć jabłka i orzechy włoskie.
Wlać do natłuszczonego 9-calowego. x 5-w. Bochenek.
Piec w temperaturze 325° przez 1-1 / 2 do 1-3 / 4 godzin lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszt, aby ostygł.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na chleb dyniowy. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.