Chudy Faszerowany Kurczak Parmezan
Chudy faszerowany kurczak parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 353 kalorie, 38g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odebrać muir ziołowy sos do makaronu, 3-mniej tłuszczu ser śmietankowy, parmezan i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Spróbuj Chudy Faszerowany Parmezan Ziemniaki, Chudy Kurczak Parmezan, oraz Kurczak Faszerowany Szpinakiem Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. Spray 13x9-cala (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. Między kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/4 cala.
W średniej misce wymieszać szpinak, ser śmietankowy, parmezan, 1/2 łyżeczki bazylii i czosnek do wymieszania.
Na każdą pierś kurczaka rozprowadzić około 1 łyżki mieszanki szpinaku; zwinąć szczelnie. W razie potrzeby zabezpieczyć wykałaczkami.
W małej płytkiej misce umieścić produkt jajeczny. W innej małej płytkiej misce, wymieszać okruchy krakersów, 1 łyżeczka bazylii i pieprzu. Każdą pierś kurczaka zanurzyć w produkcie jajecznym; zalać mieszanką okruchów.
Umieść stronę szwu w dół w naczyniu do pieczenia.
Polać kurczaka sosem makaronowym; posypać serem mozzarella.
Piec 10 do 15 minut dłużej lub aż termometr włożony do środka kurczaka czyta 74°.
Usuń wykałaczki z kurczaka przed jedzeniem.