Chuda tajska Sałatka z sosem orzechowym
Przepis Chuda tajska Sałatka z sosem orzechowym jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.44 za porcję. To danie główne ma 290 kalorii, 17g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Jeśli masz cukier, przepis dressing orzechowy, smak miodu sucho prażone orzeszki ziemne, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Sałatka tajska z sosem orzechowym, Sałatka tajska z sosem orzechowym, oraz Tajska Sałatka z kurczakiem w sosie orzechowym.
Instrukcje
W średnim rondlu doprowadzić bulion do wrzenia; dodać niegotowane bulgur. Powrót do wrzenia; zmniejszyć ogień. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 15 minut lub do momentu, gdy bulgur będzie miękki i większość płynu zostanie wchłonięta.
W razie potrzeby odcedzić. Tymczasem przygotuj edamame zgodnie ze wskazówkami pakietu.
Przenieść bulgur i edamame do dużej miski; mieszać w słodkiej papryce, marchew, czerwona cebula, i kolendry.
Szpinak podzielić na cztery talerze. Wierzch wymieszać z kaszą bulgur; skropić sosem orzechowym.
Posypać orzeszkami ziemnymi.
Dressing orzechowy: w małym rondlu, połączyć 1/3 szklanki wody, 3 łyżki kremowego masła orzechowego o obniżonej zawartości tłuszczu, 2 łyżki sosu sojowego o obniżonej zawartości sodu, 1 łyżeczka cukru, 1/4 łyżeczki mielonego imbiru, 1/8 łyżeczki zmiażdżonej czerwonej papryki i 1 ząbek czosnku, mielony.
Trzepaczka stale na średnim ogniu około 3 minut lub do gładkiej i lekko zagęszczony (mieszanina pojawi się zsiadłe na początku, ale stanie się gładka, jak jego ubijane na ogniu). Sprawia, że około 2/3 szklanki.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest mieszanka Essay Chenin Blanc. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Esej Chenin Blanc Blend]()
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.