Chrupki kukurydziane z karmelem
Jeśli chcesz dodać więcej amerykańskich przepisów do swojej skrzynki z przepisami, Caramel Corn Puffs może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten bezglutenowy i lakto-owo-wegetariański przepis jest przeznaczony dla 18 osób i kosztuje 41 centów za porcję . Ta przystawka ma 353 kalorie , 2 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup syrop kukurydziany, brązowy cukier, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Wypróbuj przepisy Spinach Cheese Puffs , Cream Puffs with Espresso Cream Fil i Ginger Puffs , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść popcorn w dużej misce i odstaw. W dużym rondlu połącz brązowy cukier, masło i syrop kukurydziany; doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając.
Gotować przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z wanilią i sodą oczyszczoną; dobrze wymieszać.
Polać popcorn i mieszać, aż będzie dobrze pokryty.
Wlać do dwóch natłuszczonych foremek do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal.
Piec bez przykrycia w temperaturze 250° przez 1 godzinę, mieszając co 15 minut. Całkowicie ostudzić. Przechowywać w szczelnym pojemniku lub plastikowej torbie.