Chrupki jagodowo-orzechowe
Od początku do końca Blueberry-Pecan Crisp zajmuje około 55 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 25 g tłuszczu i łącznie 540 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 15 osób i kosztuje 1,17 USD za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga ananasa, brązowego cukru, masła i mielonego cynamonu. Niewiele osób tak naprawdę lubiło ten deser. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Proste chrupki owsiane i jagodowe, Chrupiące brzoskwiniowo-jagodowe z polewą z przyprawionych orzechów pekan i Pieczone francuskie tosty jagodowo-orzechowe z syropem jagodowym.
Instrukcje
Wlać ananasa do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Posypać brązowym cukrem i cynamonem. Na wierzch nadzienie z ciasta.
Posypać mieszanką ciasta i orzechami pekan; posmarować masłem.
Piec w temperaturze 350° przez 40-50 minut lub do momentu, aż nadzienie zacznie się pienić, a polewa będzie złotobrązowa.
W razie potrzeby podawaj na ciepło z lodami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Crisp można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.