Chrupiący ziołowy Halibut z kręconym selerem naciowym i fasolką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chrupiącego halibuta z kędzierzawym selerem naciowym i fasolą. Na 6,77 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 509 kalorii, 36g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz koszerną sól, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Haricots Verts z masłem ziołowym, Haricots Verts with Pancetta, oraz Sałatka Haricots Verts dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Używając ostrej obieraczki do warzyw, ogol seler, aby uzyskać długie cienkie wióry.
Włożyć wiórki selera do lodowatej wody z połową cytryny i sokiem i odstawić na co najmniej 1 godzinę lub na noc do lodówki. Seler będzie bardzo chrupiące, kręcone i słodkie.
Doprowadzić garnek dobrze osolonej wody do wrzenia, na średnim ogniu i ustawić miskę dobrze osolonej wody z lodem. Włóż fasolę do wrzącej wody i gotuj, aż fasola będzie miękka, ale nadal twarda.
Zdjąć fasolę z wrzącej wody i natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie i pozostawić do ostygnięcia. Gdy są zimne i wciąż żywe, zielone, usuń je z lodowatej wody i rezerwy.
Filety rybne doprawić solą.
Połącz zioła i płatki ziemniaczane w płytkim naczyniu. Zanurz miąższ każdego fileta w umyciu jajecznym, a następnie wciśnij je do mieszanki płatków ziołowo-ziemniaczanych. Umieść na tacy arkuszy z crusted boku do góry.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Zalać dużą patelnię saute oliwą z oliwek i podgrzać na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, ale nie palenie, dodać ryby, crusted stronie w dół. Gdy skórka stanie się złota i chrupiąca, odwróć je, a następnie przenieś rybę na blachę wyłożoną regałem chłodzącym i włóż do nagrzanego piekarnika na 5 do 6 minut.
Usunąć olej w patelni saute i dodać nowy olej. Wrzucić czosnek i pokruszony czerwony pieprz. Kiedy czosnek stanie się złoty i aromatyczny, usuń go i wyrzuć. Wrzucamy zarezerwowane fasolki, doprawiamy solą, do smaku i wałkujemy je w oleju do rozgrzania. Gdy są gorące, wyłącz ciepło i zarezerwuj je na patelni.
Usuń seler z lodowatej wody i osusz w przędzarce do sałatek, aby usunąć nadmiar wody.
Dodać seler na patelni z fasolą. Wycisnąć sok z pozostałej połowy cytryny i w razie potrzeby doprawić solą.
Podzielić warzywa między 4 talerze i góry z crusted ryb.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.