Chrupiący cały czerwony Snapper z azjatyckim sosem cytrusowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chrupkiego czerwonego Lucjana z azjatyckim sosem cytrusowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 384 kalorie, 71g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 5,62 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz snappers, szalotki tym szczyty, imbir, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grillowany cały czerwony Lucjan z ostrym sosem cytrusowo-imbirowym, Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, oraz Chrupiący Czerwony Lucjan z ziemniakami, cebulą, karczochami i zielonymi oliwkami z sosem Vierge dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz rybę i dokładnie osusz powierzchnię i wnękę każdej z nich ręcznikami papierowymi. Na 12-calowej lub większej patelni nieprzywierającej rozgrzej 3/8 cala oleju do gotowania na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie bardzo gorąco. Termometr głębinowy powinien zarejestrować 37
Ostrożnie dodaj rybę, pozwalając ogonkom wystawać z patelni, jeśli to konieczne.
Niech ryby gotować, bez ich przenoszenia, aż chrupiące i rumiane, o 9 protokół. Używając dużej szpatułki, ostrożnie obróć każdą rybę. Kontynuuj gotowanie, aż chrupiące i rumiane i po prostu zrobić, o 7 minut dłużej.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
W międzyczasie, w małej szklance lub misce ze stali nierdzewnej, połączyć bulion, sos sojowy, sok z limonki, sok pomarańczowy, olej sezamowy, starty imbir i szalotki.
Podawać rybę na talerzu. Wsuń nóż między ciało a kości i zdejmij filet ze skórą. Odwróć rybę i powtórz. Podaj SOS.
Alternatywy dla ryb: zamiast całych czerwonych snapperów można użyć całego labraksa, porgies lub rockfish o tej samej wadze.
Rekomendacja wina: ostre, kwaśne białe wino będzie najlepsze z cytrusowymi smakami i azjatyckimi składnikami tego dania. Spróbuj sauvignon blanc z Doliny Loary we Francji (Sancerre) lub pinot blanc z regionu Alzacji.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.