Chrupiący bakłażan z pomidorami i mozzarellą
Chrupiący bakłażan z pomidorami i Mozzarellanem to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz chipsy tortilla, ser mozzarella, bakłażan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące Bakłażany Z Wędzoną Mozzarellą, Chrupiące bakłażany z wędzoną mozzarellą, oraz Plastry bakłażana, pomidory i Mozzarella dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem jajka i 1 łyżkę. woda do wymieszania.
Pokroić pomidory w plastry o grubości 16 (1/8 cala).
Pomidory umieścić w jednej warstwie na ręcznikach papierowych.
Pogłębiać bakłażan w 1/2 szklanki rozdrobnione chipsy tortilla; zanurzyć w mieszaninie jaj i pogłębiać w pozostałych 1 1/2 szklanki rozdrobnione chipsy tortilla.
Bakłażan gotować, partiami, w gorącym oleju w 10-calowy (3-calowy-głębokie) patelnia na średnim ogniu 3 do 4 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Umieścić na drucianym stojaku i posypać solą i pieprzem do smaku.
Pokrój ser na pół. Na półmisku ułożyć bakłażana, ser i pomidory, posypać bazylią i skropić octem balsamicznym.
Posypać solą i pieprzem do smaku.