Chrupiące udko kurczaka Confit z kuskusem i oliwkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj chrupiące udko kurczaka z kuskusem i oliwkami. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $4.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz marchew, mięta, sok z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszony kurczak z morelami, zielonymi oliwkami i Herbowanym kuskusem, Kuskus nadziewana pierś z kurczaka z fetą, suszonymi pomidorami i oliwkami Kalamatan, oraz Chrupiące udka z kurczaka z oliwkami i Kaparówkami.
Instrukcje
W małej misce, połączyć 3 łyżki tymianku z 1 1/2 łyżeczki soli i czosnek, koper i ziele angielskie.
Posyp mieszaninę całym kurczakiem i umieść w głębokiej zapiekance. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Na kurczaka wlać czystą oliwę i piec około 2 godzin, do miękkości. Używając szczypiec, przenieść kurczaka do stojaka ustawionego na blasze do pieczenia i pozostawić do odsączenia na 20 minut; rezerwy 2 łyżki oleju confit.
W międzyczasie zwiększ temperaturę piekarnika do 40
Łyżka 1 łyżka oleju confit do średniego rondla.
Dodać cebulę i marchewkę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 7 protokół.
Dodać kuskus i wymieszać, aby pokryć olejem.
Dodać wodę i dużą szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i zdjąć z ognia.
Odstawić, aż kuskus będzie miękki i wypompowany, około 10 minut. Puch widelcem, przykryć i ogrzać.
Lekko przycisnąć nogi kurczaka, aby je spłaszczyć. W dużej, żaroodpornej patelni nonstick podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju confit.
Dodać kurczaka, skórka w dół, i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż skóra zaczyna chrupiące, o 3 protokół.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz kurczaka przez około 8 protokół, aż do ogrzania i skóra jest bardzo chrupiąca.
W międzyczasie w małej misce ubić skórkę z cytryny i sok z pozostałą 1/2 łyżką tymianku i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwki wymieszać z miętą i doprawić solą i pieprzem. Łyżka kuskus na talerze i top z udkami kurczaka. Łyżka sosu na kurczaka i kuskus i podawać od razu.