Chrupiące smażone skrzydełka kurczaka
Przepis Crispy Fried Chicken Wings można przygotować w około 1 godzinę i 30 minut . Jedna porcja zawiera 483 kalorie , 21 g białka i 30 g tłuszczu . Za 1,25 dolara za porcję przepis ten pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Ten przepis lubi 225 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Sprawdza się dobrze jako dość niedroga przystawka. Jeśli masz maślankę, słone krakersy, mąkę i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Crispy Sweet Sticky Spicy Wings , Crispy Buttermilk-herb fried chicken i Crispy Buttermilk Fried Chicken .
Instrukcje
Ubij jajka z maślanką w misce, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj skrzydełka kurczaka, przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut.
W dużej misce wymieszaj mąkę i pokruszone krakersy z pieprzem, tymiankiem, pieprzem cayenne, solą i czosnkiem w proszku.
Rozgrzej olej w głębokim frytkownicy lub dużym rondlu do temperatury 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Wyjmij skrzydełka kurczaka z marynaty maślankowej i wyrzuć pozostałą marynatę. Pozwól nadmiarowi maślanki spłynąć ze skrzydełek, a następnie wciśnij ją w bułkę tartą, aby ją pokryć.
Smażyć w partiach w rozgrzanym głębokim tłuszczu, aż panierka będzie złotobrązowa na zewnątrz, a skrzydełka kurczaka nie będą już różowe przy kości; zajmie to około 10 minut na partię.
Odsącz na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym i przed podaniem dopraw solą do smaku.