Chrupiące" Smażone " Krążki Cebulowe
Chrupiące" smażone " krążki cebuli mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Ten przepis służy 3. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, cebulę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Chrupiące Smażone Krążki Cebuli, Chrupiące Smażone Słodkie Krążki Cebulowe, oraz Chrupiące Krążki Cebulowe.
Instrukcje
Pokroić cebulę w plastry o grubości 1/4 cala i oddzielić na pierścienie. Wybierz największe 12 pierścieni, rezerwując Pozostałe plastry cebuli do innego użycia.
W małej misce ubić maślankę z białkiem do wymieszania.
Zagłębić krążki cebuli w mące; zanurzyć w mieszaninie maślanki, dobrze pokryć. Pogłębiać ponownie w mące i umieścić na blasze do pieczenia.
Ciepła 2 tsp. olej w 10-calowej patelni na średnim ogniu. Tilt pan płaszcz dno patelni.
Dodaj 4 krążki cebuli na patelni, i gotować 1 minutę z każdej strony lub na złoty kolor. Wytrzyj patelnię do czysta. Powtórz procedurę dwa razy z pozostałymi krążkami cebuli i olejem.
Usmażone krążki cebuli umieścić na wyłożonej folią aluminiową blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 3 minuty. Włączyć krążki cebuli, i piec 3 więcej minut.
Wyjąć z piekarnika i posypać solą.
Beer-battered" Smażone " krążki cebuli: przygotować przepis zgodnie z zaleceniami kroku zmniejszyć maślankę do 1/4 szklanki, i ubić razem z 1/4 szklanki jasnego piwa i 1 białko jaja. Wykonaj kroki 3, 4 i 5 zgodnie z zaleceniami.
W porcji (4 krążki cebuli): kalorie 118 (0% z tłuszczu); Tłuszcz 8G (sat 8g, mono 1G, Poli 7G); białko 3G; węglowodany 5g; błonnik 1g; Chol 0mg; żelazo 6mg; sód 340mg; Calc 19mg.