Chrupiące Pikle Sake
Need a bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański napój? Chrupiące pikle Sake może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.56 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka warzyw, przyprawiony ocet ryżowy, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chrupiące Ogórki Z Marchwi, Chrupiące, słodkie i pikantne ogórki z chleba i masła, oraz Summer Sake Sangria: lekki, orzeźwiający koktajl sake.
Instrukcje
Wrzuć 2 funty mieszanych warzyw, takich jak 4x1/2" spears ofEnglish hothouse lub Persiancucumbers, 4x1 / 4" spears ofpeeled carrots i quarteredradishes, z 1 1/2 łyżki koszersalt w dużym szerokim niereactivebowl. Naciśnij folię na powierzchni warzyw.
Umieścić mały talerz nad, a następnie zważyć dwoma puszkami o wadze 28 uncji (takimi jak pomidory z puszki).
Odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej.
Wyjmij puszki, talerz i folia plastikowa; przenieś warzywa do durszlaka. Dobrze spłukać zimną wodą.
Przelać drenowane naczynia do dużej miski.
Dodaj 8 cienko pokrojonych liści shiso lub largebasil, 1 czerwony Fresno chileor jalapeño pokrojone w pierścienie 1/2", 3 łyżki sake, 2 łyżki przyprawy octu, 2 łyżeczki sezamów i 1 łyżeczka drobno startego imbiru. Wrzucić do płaszcza; przykryć i schłodzić, tossingoccascasionally, przez co najmniej 1 hour.DO AHEAD: ogórki mogą być robione1 tydzień do przodu. Przechowywać schłodzone, rzucając od czasu do czasu.
Aby służyć, użyj szczelinowej łyżki do przenoszenia warzyw zmieszkany płyn do dużych kubków, słoików mason lub misek.