Chrupiące Paluszki Rybne
Chrupiące paluszki rybne to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.35 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz filety z dorsza, jajka, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 53 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Spróbuj Chrupiące Paluszki Rybne, Chrupiące Paluszki Rybne, oraz Chrupiące Paluszki Rybne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jajka, panko i mąkę w 3 oddzielnych płytkich miseczkach.
Przyprawiamy rybę solą i pieprzem. Pracując partiami, pogłębiając ryby w mące, wytrząsając nadmiar. Zalać jajkiem, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do miski. Płaszcz z panko, naciskając do przyklejenia.
Rozgrzać 1/2 oleju szklanki na dużej patelni na średnim ogniu. Praca w 2 partiach i dodanie 1/4 szklanki oleju między partiami, gotować ryby aż złoty kolor i gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Przenieść paluszki rybne na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem; doprawić solą.
DO AHEAD: paluszki rybne można panierować 2 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić lub zamrozić w plastikowych torebkach do 3 miesięcy. Paluszki rybne można gotować z zamrożonych (czas gotowania będzie nieco dłuższy).
Jasne, ketchup załatwi sprawę. Ale te szybkie, proste domowe sosy do zanurzania są mile widzianym dodatkiem do stołu. Oba można zrobić dwa dni wcześniej; przykryć i schłodzić.SOS Ogórkowo-Sokowy
Wymieszaj 1/2 szklanki zwykłego 2% tłuszczu jogurtu greckiego, 1/4 szklanki ketchupu, 2 łyżki soku z ogórków i 1 1/2 łyżeczki. Musztarda Dijon w małej misce; doprawić koszerną solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Sos Koperkowy
Wymieszaj 1 drobno posiekaną małą szalotkę, 1/2 szklanki zwykłego 2% tłuszczu jogurtu greckiego, 3 łyżki drobno posiekanego świeżego koperku i 2 łyżki świeżego soku z cytryny w małej misce; doprawić koszerną solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
W porcji: 490 kalorii, 20 g tłuszczu, 3 g błonnika
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.