Chrupiące kubki z makaronem i serem
Chrupiące kubki Mac i ser zajmuje około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 9g białka, oraz 21g tłuszczu. Wiele osób naprawdę lubi ten hor d ' oeuvre. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mąki, cebuli w proszku, pietruszki i chleba pełnoziarnistego. 247 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest to bardzo rozsądna cena przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Z łyżką wynik 84%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy obejmują Chrupiące kubki z makaronem i serem, Kubki Mac i ser, oraz Kubki z serem Mac i brokułami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: dwanaście 6-uncjowych kokilków
W przypadku puree z dyni piżmowej: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż dynię na blasze do pieczenia i posyp olejem, solą i pieprzem. Piecz do miękkości, 25 minut;pozostawić do ostygnięcia.
Przenieś do robota kuchennego i pulsuj, aż będzie gładkie. Odmierz 1 1/2 szklanki puree.
W przypadku makaronu i sera: ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedź, rezerwując 1 szklankę wody z makaronu i przenieś ugotowany makaron z powrotem do gorącego garnka, w którym był ugotowany.
W międzyczasie rozpuść masło w dużym rondlu.
Posyp mąkę i gotuj, ciągle mieszając, przez 1 minutę.
Ubij mleko i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje; dodaj cebulę w proszku, sól, mieloną musztardę i cayenne. Dodaj Cheddar, pecorino i 1 1/2 szklanki puree z dyni i gotuj, aż ser się rozpuści.
Wlej sos serowy do odsączonego makaronu i dobrze wymieszaj. Powoli dodawaj zarezerwowaną wodę do makaronu, dobrze mieszając, używając około 3/4 szklanki w zależności od pożądanej kremowości.
Spryskaj dwanaście 6-uncjowych kokilek nieprzywierającym sprayem do gotowania; napełnij około 3/4 szklanki mieszanki makaronu i umieść na dużej blasze do pieczenia.
Włóż chleb do robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze i pulsuj, aż chleb będzie w drobnych okruchach.
Wymieszaj bułkę tartą z parmezanem i posyp odrobiną mieszanki każdą porcję makaronu; skrop każdą porcję łyżeczką oleju rzepakowego.
Piec, aż skórka stanie się złocista i chrupiąca, 12 minut.
Udekoruj posiekaną natką pietruszki i podawaj natychmiast.
Polecane wino: Lambrusco, Riesling, Chenin Blanc
Makaron z serem w menu? Spróbuj połączyć się z Lambrusco, Riesling i Chenin Blanc. Z bogatym, tandetnym mac & cheese będziesz chciał oczyścić podniebienie czymś chrupiącym i kwaśnym. Polecamy Chenin Blanc, Riesling lub dry Lambrusco, jeśli masz ochotę na czerwień. Cleto Chiarli Lambrusco di Sorbara Vecchia Modena z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Cleto Chiarli Lambrusco di Sorbara Vecchia Modena]()
Cleto Chiarli Lambrusco di Sorbara Vecchia Modena
Jedwabiste na podniebieniu, to wino oferuje świeżą kwasowość i lekkie owoce.Świetne połączenie z makaronem, takim jak tortellini, gotowanymi mięsami i najbardziej typowymi potrawami kuchni Modeńskiej.