Chrupiące krążki cebulowe
Crunch Onion Rings może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 247 kalorii . Za 71 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka sosu adobo z puszki, soli, mielonej papryczki chipotle i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 34% . Buttermilk Onion Rings , Gluten Free Onion Rings i Must Love Onion Rings są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
We frytkownicy lub rondlu rozgrzej 10 cm oleju arachidowego do temperatury 176°C.
W płytkim naczyniu wymieszaj maślankę z jajkiem, aż się połączą.
W oddzielnym płytkim naczyniu wymieszaj pokruszone krakersy, mąkę, sól i papryczkę chili.
Obtocz plasterki cebuli w mieszance maślanki, a następnie w mieszance krakersów. Smaż partiami, jeśli to konieczne, przez 2 do 3 minut na partię.
Wyjmij z oleju i odsącz na papierowych ręcznikach.
Przełóż na półmisek i podawaj natychmiast z sosem do maczania, jeśli lubisz.
Sos do maczania chipotle cream: (maj/czerwiec 06, str. 7)
W małej misce wymieszaj wszystkie składniki; przykryj i odstaw do lodówki przed użyciem.