Chrupiące kotlety z kurczaka z gruszkami, szalotką i zwiędłym szpinakiem
Chrupiące kotlety z kurczaka z gruszkami, szalotką i zwiędłym szpinakiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.32 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, sól i pieprz, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć gruszki można śledzić to danie główne z Naleśniki kukurydziane z figami i gruszkami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chrupiące kotlety z kurczaka z sosem Szalotowo-gruszkowym na zwiędłym szpinaku, Sałatka Szpinakowa Z Karmelizowaną Szalotką, oraz Sałatka szpinakowa z azjatyckimi gruszkami, serem pleśniowym i orzechami pekan.
Instrukcje
1
Umieść każdą pierś kurczaka pomiędzy 2 arkuszami folii. Za pomocą ciężkiej patelni lub młotka, Funt piersi do grubości 1/4-cala. Obie strony doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i lekko obsypujemy mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Pierś Z Kurczaka
Mąka Uniwersalna
Sól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia
2
Miejsce 1 łyżka każdej oliwy z oliwek i masła w dużej patelni na średnim ogniu. Gdy masło zaczyna się pienić, dodać dwie piersi z kurczaka i podsmażyć jedną stronę, aż złoty kolor będzie brązowy, 2 do 3 minut. Przekręcić piersi z kurczaka i podsmażyć drugą stronę, aż gotowane przez, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Oliwa Z Oliwek
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Przełożyć kurczaka na talerz, podgrzać do średniej wysokości i powtórzyć z kolejną łyżką oliwy z oliwek i masła, a pozostałe 2 piersi kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Oliwa Z Oliwek
Cały Kurczak
Masło
4
Dodać szalotkę i gruszki na patelni i gotować na średnim ogniu, aż lekko przezroczysty i złoty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj sok z cytryny, musztardę, wywar z kurczaka i wszelkie soki na talerzu i rozpuść patelnię, skrobając brązowe kawałki na dnie drewnianą łyżką. Dusić, aż sos zmniejszy się o połowę, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Sok Z Cytryny
Musztarda
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia
6
Dodać posiekany tymianek i natkę pietruszki i stopniowo mieszać w pozostałej łyżce masła, aż tylko stopiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Masło
Tymianek
7
Na szpinak, dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i pokrojony czosnek do dużej patelni saute. Rozgrzać olej na dużym ogniu. Gdy jest bardzo gorąco i zanim czosnek ma jakikolwiek kolor, dodaj szpinak i gotuj, stale mieszając, przez około 2 minuty lub aż szpinak będzie jasnozielony i lekko zwiędnie. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Oliwa Z Oliwek
Szpinak
Czosnek
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Aby służyć, podzielić szpinak między cztery talerze, umieszczając kopiec na każdym. Top szpinak z kotletem z kurczaka i łyżką szalotki i sosem gruszkowym na górze.