Chrupiące Kliny ziemniaczane z kawiorem
Chrupiące Kliny ziemniaczane z kawiorem to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, kawior z łososia, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Placki Ziemniaczane Z Kawiorem, Blini ziemniaczane z kawiorem, oraz Jo Jo Kliny Ziemniaczane.
Instrukcje
Wypłukać i odsączyć kawior; umieścić w małej misce. Przykryć szczelnie i schłodzić.
Ziemniaki obieramy i rozdrabniamy, pracując szybko, aby zapobiec brązowieniu; umieść w misce.
Dodać sok z cytryny i sól; dobrze wymieszać. Przykryć wytrzymałą folią z tworzywa sztucznego, naciskając bezpośrednio na mieszaninę ziemniaków. Roztopić masło w 10 " żaroodpornej patelni nonstick na średnim ogniu.
Wlać mieszaninę ziemniaków do patelni, rozprowadzając równomiernie do krawędzi. Gotować 4 do 5 minut lub tylko do momentu, aż brzegi zaczną brązowieć (nie mieszać).
Umieść patelnię na górnej półce do pieczenia w piekarniku; piec w 450 przez 30 minut lub aż ziemniaki będą złote i chrupiące na dole.
Odwrócić ziemniaki na deskę do krojenia; pokroić w 8 klinów.
Na talerzach ułożyć kliny; polać kwaśną śmietaną. Na wierzch z kawiorem.
Dekorować, w razie potrzeby.
Make-Ahead: rozdrobnić ziemniaki dzień przed; umieścić w zimnej wodzie do przykrycia. Kryj się i wyluzuj. Gdy gotujesz, opłucz ziemniaki; naciśnij między papierowymi ręcznikami, aby usunąć nadmiar wody. Wrzucić sok z cytryny i sól. Gotować na średnim ogniu 25 protokół.
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut. Kawior opłukać, odsączyć i schłodzić na krótko przed podaniem, aby zatrzymać wilgoć.