Chrupiące gofry z solonym coulis karmelowym
Need a wegetariański posiłek poranny? Chrupiące gofry z solonym Coulis karmel może być ogromny przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 744 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, ciężka śmietana ubijania, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 62 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiące gofry z solonym coulis karmelowym, Gofry Solone Karmelowe, oraz Przepis Na Gofry Z Solonym Sosem Karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier i wodę w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie po bokach mokrą szczotką do ciasta i wirowanie patelni, o 10 protokół.
Dodać krem (mieszanina będzie energicznie bąbelki) i mieszać na małym ogniu, aż wszelkie kawałki karmelu rozpuścić.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem i solą.
Przenieść karmel do małego dzbanka lub miski. Super.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Mleko, jajka i roztopione masło ubić w średniej misce do wymieszania.
Dodać mieszaninę mleka do suchych składników w dużej misce i ubijać, aż ciasto będzie gładkie.
Podgrzać gofrownicę zgodnie z instrukcją producenta (średnie-wysokie ciepło).
Delikatnie posmaruj siatki olejem z orzeszków ziemnych.
Wlać wystarczającą ilość ciasta na każdą siatkę gofrów, aby obficie pokryć (heaping 1/2 ciasto filiżanki na siatkę 4 1/2 przez 3 1/2 cala); rozprowadzić równomiernie za pomocą przesuniętej szpatułki. Zamknij gofrownicę i gotuj, aż gofry będą złocisto brązowe i chrupiące po obu stronach, 5 do 6 minut.
Przeciąć każdy gofr na pół, tworząc prostokąty lub Trójkąty. Gofry podzielić na 4 talerze. Pył z cukrem cukierniczym i mżawka z coulis.
Podawać gofry, przekazując osobno pozostały solony coulis karmelowy.