Chrupiąca wędzona Mozzarella z miodem i figami
Chrupiąca wędzona Mozzarella z miodem i figami wymaga z grubsza 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.79 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 383 kalorie, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka sezamu, figi, mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Chrupiące bakłażany z wędzoną mozzarellą, Chrupiące Bakłażany Z Wędzoną Mozzarellą, oraz Pieczone Figi Z Mozzarellą.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużym garnku podgrzać olej roślinny na średnim ogniu do 350 stopni F.
Umieść 1 arkusz filo na suchej powierzchni roboczej.
Umieść jeden plasterek sera około 5 cali od góry wąskiego końca arkusza. Złóż górną część wąskiego końca nad serem, pozostawiając 1 cal między fałdą a serem. Następnie złożyć na 1 z długich boków, a następnie drugi, ponownie pozostawiając 1-cal między fałdy i sera. Następnie złóż ser, ponownie pozostawiając 1 cal między fałdą a serem. Kontynuuj składanie, aby utworzyć opakowanie o wymiarach 3 1/2 na 4 cale. Kontynuuj z pozostałymi kawałkami sera i filo.
Smażyć Filo i ser paczki, 2 lub 3 na raz, w oleju, aż złoty, około 2 minut na stronie.
Odcedzić na blasze wyłożonej papierowymi ręcznikami.
W międzyczasie podgrzej figi i miód w małym rondlu na małym ogniu, aż miód będzie ciepły. Odstawić do momentu, aż opakowania sera zakończą smażenie.
Aby służyć, umieść 1 opakowanie sera na talerzu. Łyżka niektórych figi i skropić trochę miodu na wierzchu każdego opakowania sera.
Posypać czarnym sezamem i podawać natychmiast.