Chrupiąca Smażona Okra
Chrupiące smażone Okran jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 384 kalorie, 15g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz jajka, sól, sól morska i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chrupiąca Smażona Okra, Chrupiąca Smażona Okra, oraz Chrupiąca Smażona Okra dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 225 stopni.
Rozgrzać olej w 12-calowej żeliwnej patelni lub 3-quart emaliowanej żeliwnej zapiekance, aż temperatura na termometrze cukierkowym odczyta stopnie 375.
W dużej misce, ubij razem jajka i mleko, aż będą dobrze połączone, o 1 minutę. W średniej misce, przesiać mąkę kukurydzianą, mąkę, sól i pieprz razem dwa razy.
Dodać okra do mieszaniny jaj i wrzucić, aż będzie równomiernie pokryte. Rozrzucić połowę pogłębiarki na okrze i wrzucić do herbu. Rozrzuć pozostałą pogłębiarkę na okrze i wrzuć ponownie.
Przenieść około jednej trzeciej okra do oleju z łyżką szczelinową i smażyć partiami, obracając w razie potrzeby łyżką, aż plastry będą złote na całej powierzchni, około 2 minut na partię.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść okra na talerz wyłożony podwójną grubością ręczników papierowych. Po wyssaniu, przenieść do ceramicznego naczynia, które dobrze trzyma ciepło i umieścić w piekarniku, aż będzie gotowy do podania.
W razie potrzeby okra z płatkami czerwonej papryki i solą morską, a gdy podasz, przełóż krążek octu pieprzowego wokół stołu.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;