Chrupiąca Przyprawiona Ciecierzyca
Chrupiąca przyprawiona ciecierzyca może być tylko przystawką, której szukasz. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 133 kalorie, 7G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Jeśli masz cukier, Arbol chiles, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chrupiąca Indyjska Przyprawiona Ciecierzyca, Chrupiące pieczone Parmezany ciecierzyca z sosem Ranczo, oraz Wegańskie Kale i słodkie ziemniaki makaron Sałatka Cezar z chrupiącą przyprawione ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść chiles w młynku do przypraw i zmielić, aż dobrze.
Dodać sól, skórkę z limonki i cukier. Puls jeszcze kilka razy, aż dobrze połączone i odstawić.
Rozłóż ciecierzycę w jednej warstwie na ręcznikach papierowych i osusz.
Podgrzać 3/4 cala oleju w ciężkim dnie płytkim garnku lub małym holenderskim piekarniku do 375 stopni F. ostrożnie dodać ciecierzycę w małych partiach, o filiżance na partię, do oleju. (Olej będzie się bąbelkować przez kilka sekund.) Smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące, 8 do 10 minut na partię.
Przenieś do wyłożonej ręcznikiem papierowym tacy i natychmiast posypać odrobiną soli chile. Lekko ostudzić i podawać.
Uwaga szefa kuchni: ciecierzycę można smażyć 2 do 3 dni przed czasem. Schłodzić bez soli chile i przechowywać w szczelnym plastikowym pojemniku. Przed podaniem rozprowadzić w jednej warstwie na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku 400-stopni F, aż skwierczą i chrupiące. Doprawić solą chile, ostudzić i podawać.