Chrupiąca jarmuż z dipem cytrynowo-jogurtowym
Chrupiąca jarmuż z dipem cytrynowo-jogurtowym to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, oliwę z oliwek, kędzierzawy jarmuż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Chrupiąca jarmuż z dipem cytrynowo-jogurtowym, Pieczony bakłażan i chrupiąca jarmuż z jogurtem, oraz Chrupiące pieczone jarmuż z 3-Składnikowym dipem jogurtowym feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, wrzucić jarmuż z wszystkich, ale 1 łyżka oliwy z oliwek i połowę czosnku.
Rozłóż jarmuż na 2 blachach do pieczenia i piecz w górnej i dolnej części piekarnika przez około 15 minut, aż będzie ostry; przesuń Patelnie od góry do dołu w połowie. Jarmuż przyprawiamy solą i pieprzem i przekładamy na duży talerz.
W małej misce ubijamy jogurt ze skórką z cytryny i sokiem oraz pozostałym czosnkiem i 1 łyżką oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z pieczoną jarmuż.