Chrupiąca, Delikatna pieczona kaczka z sosem wiśniowo-rozmarynowym

Chrupiąca, Delikatna pieczona kaczka z sosem wiśniowo-rozmarynowym
Przepis na chrupiącą, delikatną pieczoną kaczkę z sosem wiśniowo-rozmarynowym można zrobić w około 5 godzin i 40 minut. Ten bezglutenowy przepis serwuje 4 i kosztuje 4,81 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 67g białka, 226g tłuszczu i w sumie 2367 kalorii. Jeśli masz pod ręką szalotkę, sok z cytryny, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. 248 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 95%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chrupiąca, Delikatna pieczona kaczka z sosem wiśniowo-rozmarynowym, Pieczona Kaczka Z Suszonym Sosem Wiśniowym, oraz Soczysta Faszerowana Pieczona Kaczka Z Balsamicznym Sosem Wiśniowym.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Opłucz kaczkę wewnątrz i na zewnątrz i osusz. Odetnij nadmiar tłuszczu z szyi i jamy, odetnij końcówki skrzydeł i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Wymieszaj 1 łyżkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w małej misce i posyp ptaka wewnątrz i na zewnątrz. Za pomocą noża do obierania wykonaj dziesiątki szczelin w skórze i tłuszczu (uważając, aby nie przekłuć mięsa) po obu stronach i wszystkich częściach ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Połóż pierś kaczki do góry na ruszcie na brytfannie i piecz przez 1 godzinę. Wyjmij ptaka z piekarnika, przełóż na półmisek i ostrożnie spuść tłuszcz z patelni do miarki (otrzymasz od 2 do 3 filiżanek). Włóż kaczkę na patelnię, ponownie nakłuj nożem, obróć piersią do dołu i piecz jeszcze godzinę. Powtarzaj co godzinę, piecząc kaczkę łącznie przez 4 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Podczas gdy kaczka się gotuje, przygotuj sos: w małym rondelku podgrzej 1 łyżkę tłuszczu z kaczki na średnim ogniu i gotuj szalotki do miękkości, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodaj czosnek i gotuj, aż będzie pachnący, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
8
Dodaj wiśnie, wywar, konfitury, miód i rozmaryn i gotuj na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości CukruPrzetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości Cukru
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Zdejmij z ognia, dodaj sok z cytryny, zawiruj w maśle i posmakuj soli i pieprzu. Odłóż na bok, aż kaczka będzie gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cała KaczkaCała Kaczka
10
Po 4 1/2 godziny pieczenia obróć temperaturę piekarnika do 350 stopni F, po raz ostatni nakłuj skórkę kaczki, ponownie Posol skórę i włóż ptaka do piekarnika piersią do góry. Piecz przez 30 minut, aż skórka ładnie się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Wyjmij z piekarnika, namiot folią i odstaw na 20 minut. Delikatnie podgrzej sos na małym ogniu. Pokrój kaczkę, połóż kawałki na półmisku i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry,Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na chrupiące. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn