Chrupiąca Ciecierzyca
Chrupiąca ciecierzyca to wegańskie danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Jeśli masz ciecierzycę odsączoną, sól, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Spróbuj Chrupiąca Ciecierzyca Z Parmezanem, Chrupiąca Przyprawiona Ciecierzyca, oraz Chrupiąca Ciecierzyca Pimenton dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać olej do 35
Wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi. W średniej misce wrzucić ciecierzycę z kolendrą i kminkiem.
Dodać mąkę i wrzucić, aż ciecierzyca są powlekane; przenieść na sito i stuknij nadmiar mąki.
Dodać jedną trzecią ciecierzycy na raz do gorącego oleju i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż będą rumiane i chrupiące, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść ciecierzycę do ręczników papierowych, aby osuszyć i obficie posypać solą.
Niech olej roślinny powróci do 350 między partiami.
Ciecierzyca niech ostygnie, a następnie przenieść je do miski i podawać.