Chrupiący Halibut z sosem cytrynowo-bazyliowym

Chrupiący Halibut z sosem cytrynowo-bazyliowym
Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Jeśli masz steki z halibuta, sól i pieprz, bułkę tartą panko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Halibut z bazyliowym sosem pomidorowym, Halibut w sosie pomidorowo-bazyliowym, oraz Lemony Halibut szaszłyki z Charmoula dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu: w średnim rondlu roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać szalotki i gotować, aż szalotki zmiękną trochę, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
3
Dodać wino i skórkę z cytryny. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz o jedną trzecią. Zmniejszyć ogień do średniej, dodać sok z cytryny i rozpocząć ubijanie w pozostałym maśle, 1 łyżka na raz, aby zakończyć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie PlasterkiKapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Zdjąć z ognia i dodać pomidory i bazylii. Wyreguluj przyprawę solą i świeżo zmielonym pieprzem.W przypadku wstążek cukinii: używając obieraczki do warzyw, pokrój cukinię na bardzo cienkie kawałki. Na dużej patelni do smażenia doprowadzić mleko kokosowe do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1/4 Funta Boczniaków Pokrojonych W Plasterki1/4 Funta Boczniaków Pokrojonych W Plasterki
(bez Dodatku Masła I Mleka)(bez Dodatku Masła I Mleka)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
5
Dodać cukinię i gotować, mieszając, 2 protokół.Dla ryby. W robocie kuchennym impuls panko okruchy na drobny proszek i przenieść na talerz. W płytkiej misce wlać mleko. Doprawić halibuta solą i pieprzem. Każdy stek z halibuta zanurz w mleku, a następnie w okruchach panko. Naciśnij okruchy po obu stronach ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
HalibutHalibut
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Umieść dużą patelnię do smażenia na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
7
Dodaj tyle oleju rzepakowego, aby pokryć dno patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
8
Rozgrzać olej, a następnie dodać halibuta do patelni. (Należy uważać, aby nie przepełnić ryby. Wytrzyj patelnię i w razie potrzeby powtarzaj proces pieczenia partiami.) Gotować, aż na dnie ryby uformuje się złota skórka, około 6 minut. Flip i gotować po drugiej stronie dodatkowe 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn