Chrupiące kotlety z kurczaka z kremową sałatką rzymską
Need a danie główne bezglutenowe? Chrupiące kotlety z kurczaka z kremową sałatką rzymską może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 45g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.13 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz śmietanę, koszerną sól i pieprz, mąkę kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest znakomite. Spróbuj Chrupiące kotlety z kurczaka z parmezanem z sałatką pomidorowo-mozzarellą, Chrupiące Kotlety Z Kurczaka, oraz Chrupiący Kurczak z więdnącą rzymską dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 3/4 szklanki maślanki w płytkiej misce. W osobnej misce połączyć mąkę kukurydzianą, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Kurczaka zanurzyć w maślance (pozwalając nadmiar kapać), następnie mąkę kukurydzianą, naciskając delikatnie, aby pomóc mu przylegać.
Podgrzać 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować połowę kurczaka, aż złoty i gotowane przez, 2 do 3 minut na stronie. Wytrzyj patelnię. Powtórzyć z pozostałym olejem i kurczakiem. W małej misce ubij śmietanę, miód, pozostałą 1/4 szklanki maślanki i 1/4 łyżeczki soli. W dużej misce, wrzucić sałatę i paprykę z dressingiem.
Podawać z kurczakiem. Wskazówka: weź ten posiłek w podróży: pokrój kurczaka i zawiń go w dużą tortillę z sałatą, papryką i sosem.