Chorizo
Chorizo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.52 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 754 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka pieprzu, grubo zmielone łopatki wieprzowe, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-chrupiące ziemniaki z perłową cebulą i całym czosnkiem, Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-gotowane na parze małże i małże z białą fasolą, oraz Arroz Atollado de Pollo y Chorizo (kremowy ryż z kurczakiem i Chorizo) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć chiles w misce w bardzo gorącej wodzie na pokrycie do miękkości, o 15 protokół.
Odcedzić chiles, rozerwać na mniejsze kawałki i wrócić do miski.
Dodać ocet i marynować przez 45 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przenieść chiles i ocet do blendera i proces do gładkiej, dodając nieco więcej octu tylko w razie potrzeby, aby zwolnić ostrza.
Umieść wieprzowinę, tłuszcz wieprzowy i czosnek w dużej misce i wrzucić, aż pokruszone i dobrze wymieszane.
Dodać chiles puree, oregano, sól, pieprz, tymianek, ziele angielskie, goździki, i być może tequila. Dokładnie zgniataj wszystkie składniki rękami. Smażyć łyżkę na małej patelni, aż dokładnie gotowane, smak, i dodać więcej soli w razie potrzeby. Przykryj miskę szczelnie i utwardzaj w lodówce przez co najmniej 1 dzień, a najlepiej przez 3 dni, od czasu do czasu obracając mieszaninę, aby smaki były dobrze wymieszane. W tym momencie chorizo można podzielić na mniejsze partie, Niektóre do natychmiastowego użycia w różnych potrawach, a inne można zamrażać do 3 miesięcy. Jeśli chcesz, jest to również czas, aby rzeczy niektóre lub wszystkie mieszanki mięsa do osłonek.
Jeśli tworzysz linki tylko z niektórymi chorizo, nie będziesz potrzebował wszystkich obudów. Opłukać osłonki w zimnej wodzie, aby usunąć sól, a następnie moczyć je w wodzie, aby pokryć wymieszane z octem przez 30 minut. Jak usunąć osłonki z wody, przeciąć na pół. Ściśnij zamknięty jeden koniec długości i napełnij przeciwległy koniec wodą, aby upewnić się, że nie ma wycieków. Jeśli wystąpi przebicie, Wytnij obudowę po obu stronach przebicia, zawiąż podwójny węzeł na jednym końcu każdej długości i naciśnij dowolną wodę na drugim końcu.
Teraz jest prawdziwe wyzwanie i zabawa: nadziewanie nadzienia do łusek. Można to zrobić za pomocą lejka i dowolnego okrągłego, płaskiego kawałka drewna, który pasuje do otworu. Ale, jak zawsze, palce są najlepsze.
Ostrożnie wygładź otwarty koniec obudowy nad lejkiem, popychając go tak daleko, jak łatwo pójdzie. Przed dodaniem mieszanki mięsnej przytrzymaj lejek pionowo i naciśnij osłonkę, aby usunąć nadmiar powietrza. Wepchnij trochę chorizo do lejka, wciskając tyle, ile możesz, do obudowy i dodając tyle, aby stworzyć solidne opakowanie, ale pozostawiając trochę pustej przestrzeni na końcu, aby zrobić kolejny podwójny węzeł. Skręcaj i wiązaj co 3 1/2 do 4 cali sznurkiem typu jutowego lub wąskimi paskami suszonej łuski kukurydzy. Diana Kennedy, od której nauczyłem się tak wiele, zawsze czeka, aż wypełni całą obudowę, a następnie wiąże ją, aby upewnić się, że cała przestrzeń jest wypełniona.
Zawiesić linki do wyschnięcia w temperaturze pokojowej przez 3 dni, następnie przykryć i przechowywać w lodówce i nadal suszyć przez kilka kolejnych dni. Linki będą przechowywane przez kilka tygodni w lodówce lub mogą być zamrożone na kilka miesięcy.
From La Cocina Mexicana: Many Cultures, One Cuisine by Marilyn Tausend with Ricardo Muñoz Zurita, © 2012 University of California Press