Chorizo

Chorizo
Chorizo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.52 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 754 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka pieprzu, grubo zmielone łopatki wieprzowe, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-chrupiące ziemniaki z perłową cebulą i całym czosnkiem, Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-gotowane na parze małże i małże z białą fasolą, oraz Arroz Atollado de Pollo y Chorizo (kremowy ryż z kurczakiem i Chorizo) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Namoczyć chiles w misce w bardzo gorącej wodzie na pokrycie do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odcedzić chiles, rozerwać na mniejsze kawałki i wrócić do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać ocet i marynować przez 45 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
4
Przenieść chiles i ocet do blendera i proces do gładkiej, dodając nieco więcej octu tylko w razie potrzeby, aby zwolnić ostrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Umieść wieprzowinę, tłuszcz wieprzowy i czosnek w dużej misce i wrzucić, aż pokruszone i dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz WieprzowyTłuszcz Wieprzowy
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać chiles puree, oregano, sól, pieprz, tymianek, ziele angielskie, goździki, i być może tequila. Dokładnie zgniataj wszystkie składniki rękami. Smażyć łyżkę na małej patelni, aż dokładnie gotowane, smak, i dodać więcej soli w razie potrzeby. Przykryj miskę szczelnie i utwardzaj w lodówce przez co najmniej 1 dzień, a najlepiej przez 3 dni, od czasu do czasu obracając mieszaninę, aby smaki były dobrze wymieszane. W tym momencie chorizo można podzielić na mniejsze partie, Niektóre do natychmiastowego użycia w różnych potrawach, a inne można zamrażać do 3 miesięcy. Jeśli chcesz, jest to również czas, aby rzeczy niektóre lub wszystkie mieszanki mięsa do osłonek.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
TequilaTequila
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Jeśli tworzysz linki tylko z niektórymi chorizo, nie będziesz potrzebował wszystkich obudów. Opłukać osłonki w zimnej wodzie, aby usunąć sól, a następnie moczyć je w wodzie, aby pokryć wymieszane z octem przez 30 minut. Jak usunąć osłonki z wody, przeciąć na pół. Ściśnij zamknięty jeden koniec długości i napełnij przeciwległy koniec wodą, aby upewnić się, że nie ma wycieków. Jeśli wystąpi przebicie, Wytnij obudowę po obu stronach przebicia, zawiąż podwójny węzeł na jednym końcu każdej długości i naciśnij dowolną wodę na drugim końcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Teraz jest prawdziwe wyzwanie i zabawa: nadziewanie nadzienia do łusek. Można to zrobić za pomocą lejka i dowolnego okrągłego, płaskiego kawałka drewna, który pasuje do otworu. Ale, jak zawsze, palce są najlepsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
LejekLejek
3
Ostrożnie wygładź otwarty koniec obudowy nad lejkiem, popychając go tak daleko, jak łatwo pójdzie. Przed dodaniem mieszanki mięsnej przytrzymaj lejek pionowo i naciśnij osłonkę, aby usunąć nadmiar powietrza. Wepchnij trochę chorizo do lejka, wciskając tyle, ile możesz, do obudowy i dodając tyle, aby stworzyć solidne opakowanie, ale pozostawiając trochę pustej przestrzeni na końcu, aby zrobić kolejny podwójny węzeł. Skręcaj i wiązaj co 3 1/2 do 4 cali sznurkiem typu jutowego lub wąskimi paskami suszonej łuski kukurydzy. Diana Kennedy, od której nauczyłem się tak wiele, zawsze czeka, aż wypełni całą obudowę, a następnie wiąże ją, aby upewnić się, że cała przestrzeń jest wypełniona.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
LejekLejek
4
Zawiesić linki do wyschnięcia w temperaturze pokojowej przez 3 dni, następnie przykryć i przechowywać w lodówce i nadal suszyć przez kilka kolejnych dni. Linki będą przechowywane przez kilka tygodni w lodówce lub mogą być zamrożone na kilka miesięcy.
5
From La Cocina Mexicana: Many Cultures, One Cuisine by Marilyn Tausend with Ricardo Muñoz Zurita, © 2012 University of California Press
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn