Chole (Chana) Masala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 433 kalorie, 17g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kolendrę, jogurt, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to chole-jak zrobić chole masalan lub Chana masala, easy chole, easy chole masalan lub punjabi Chana masala, oraz punjabi Chana masalan lub punjabi chole masala / easy Chana masala.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać nasiona kminku i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
3
Dodaj cebulę, imbir, czosnek, i chiles i doprawić koszerną solą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 6 protokół.W międzyczasie Ustaw sitko o drobnych oczkach na średniej misce. Odcedzić pomidory i zarezerwować soki. Grubo pokroić pomidory na 1-calowe kawałki; odstawić.Gdy cebula zmięknie, dodać garam masala, kolendra, odmierzoną sól, i kurkuma na patelni i mieszać do pokrycia mieszaniny cebuli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Sól
Kolendra
Pomidor
Kurkuma
Papryka Chili
Czosnek
Imbir
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Patelnia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj posiekane pomidory, ich zastrzeżone soki, ciecierzyca, i wodę. Wymieszać, aby połączyć, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki z dna patelni i doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż smaki się stopią i sos lekko zgęstnieje, o 20 minutes.To podawać: łyżkę chole masala na parze ryżu, skropić go melasą z granatu, i top to zwykły jogurt, w razie potrzeby.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.