Chole (Chana) Masala

Chole (Chana) Masala
Chole (Chana) Masala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 433 kalorie, 17g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kolendrę, jogurt, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to chole-jak zrobić chole masalan lub Chana masala, easy chole, easy chole masalan lub punjabi Chana masala, oraz punjabi Chana masalan lub punjabi chole masala / easy Chana masala.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać nasiona kminku i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
3
Dodaj cebulę, imbir, czosnek, i chiles i doprawić koszerną solą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 6 protokół.W międzyczasie Ustaw sitko o drobnych oczkach na średniej misce. Odcedzić pomidory i zarezerwować soki. Grubo pokroić pomidory na 1-calowe kawałki; odstawić.Gdy cebula zmięknie, dodać garam masala, kolendra, odmierzoną sól, i kurkuma na patelni i mieszać do pokrycia mieszaniny cebuli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
SólSól
KolendraKolendra
PomidorPomidor
KurkumaKurkuma
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj posiekane pomidory, ich zastrzeżone soki, ciecierzyca, i wodę. Wymieszać, aby połączyć, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki z dna patelni i doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż smaki się stopią i sos lekko zgęstnieje, o 20 minutes.To podawać: łyżkę chole masala na parze ryżu, skropić go melasą z granatu, i top to zwykły jogurt, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Jogurt ZwykłyJogurt Zwykły
Ryż GotowanyRyż Gotowany
CiecierzycaCiecierzyca
PomidorPomidor
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podawać z Naan lub chapatis.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaanNaan

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa pikantność Veltlinera łączą się, tworząc fascynujący owocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatną kwasowość owocową. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn