Choc-fondanty orzechowe z czekoladą i wiśniami

Choc-fondanty orzechowe z czekoladą i wiśniami
Choc-fondanty orzechowe z czekoladą i wiśniami zajmuje ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 803 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.17 za porcję. 25 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać masło, chrupiące masło orzechowe, duży słoik wiśniowy kompot, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Fondanty Czekoladowe Bez Mąki, Czekoladowe fondanty orzechowe, oraz Fondanty Do Espresso I Czekolady są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Najpierw zrób glebę.
2
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
3
Cienko pokroić ciasto czekoladowe i położyć na tacach do pieczenia wyłożonych pergaminem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
4
Piec przez 30 minut, obracając plastry do połowy, aż będą ostre w dotyku. Umieść w robocie kuchennym i whizz do chrupiących okruchów. Będzie dobrze przechowywać do tygodnia w szczelnej puszce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Dodać kremówki przez szczotkowanie 6 dariole formy dobrze z roztopionym masłem. Schłodzić przez 1 min, a następnie ponownie umyć. Włożyć łyżkę proszku kakaowego do jednego i wstrząsnąć tak, aby całość wewnątrz była pokryta, następnie wywinąć resztę do następnego i stuknąć w dno dariole, aby wydostać się z nadmiaru. Powtórz z wszystkimi dariolami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
6
Ubij zmiękczone masło, masło orzechowe, cukier i waniliowy, aby je zmiksować, następnie ubić jajka, a następnie mąkę. Wymieszać z roztopioną czekoladą i podzielić na dariole. Schłodzić do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I NiebieskimBarwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I Niebieskim
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Do serwowania, piekarnik rozgrzać do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
8
Piecz kremówki przez 10-12 minut Góra zostanie ustawiona, ale powinieneś poczuć miękki środek podczas prod.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
9
Dodaj mały stos ziemi do każdej płyty i wierzch wiśnią lub umieść ziemię w mini wiadrze lub doniczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
10
Dodaj łyżkę kompot wiśniowy do każdego talerza i top z gałką lodów waniliowych. Na koniec ostrożnie obrócić każdy czekoladowy fondant na talerz, który powinien łatwo wyjść.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
KompotKompot
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
11
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn